Alle Categorieën Hypotheekproces Kunnen jullie een taxatie in Spanje regelen?

Kunnen jullie een taxatie in Spanje regelen?

Inschakelen taxateur voor woningfinanciering in Spanje

Dit is afhankelijk van jouw situatie. In veel gevallen regelt Hypotheek in Spanje Direct samen met jou en een Spaanse bank de hypotheek / financiering en hiervoor wordt uiteraard een onafhankelijke taxateur ingeschakeld.

Daarnaast kan het voorkomen dat je éérst zekerheid wilt voor je woning (met name finca rústica's of landgoeden in het binnenland van Spanje. In dit geval wil je mogelijk eerst de check door een taxateur. In dat geval bieden wij een erkende en onafhankelijke taxateur aan. Deze kun je hier aanvragen.

Werking taxatie voor hypotheek in Spanje

In Spanje is de wetgeving dat voor een woningaankoop en de daarbij horende financiering de taxatie door een erkende taxateur moet worden gedaan. In de hypotheekwet van 2019 is bepaald dat je de koper wel de kosten draagt van een taxatie, maar dat je wél keuzevrijheid hebt in je taxateur.

Let op: veel taxatiebedrijven in Spanje zijn wel erkend, maar niet onafhankelijk! Ze mogen dus wel de taxatie doen, maar worden vervolgens niet door alle banken geaccepteerd als geldig voor een hypotheek.

Indien je via Hypotheek in Spanje Direct een hypotheek afsluit, dan wordt er een betrouwbare onafhankelijk partij ingeschakeld die de officiële taxatie doet waarop de hypotheek wordt vastgesteld. Deze wordt geaccepteerd door onze aangesloten Spaanse banken.

Kostenindicatie taxatie:

De kosten van een taxatie bedragen gemiddeld 0,15% van de aankoopwaarde met een minimumwaarde van om en nabij de €360,-

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!