Alle Categorieën Algemeen Helpen jullie ook bij de financiering van vastgoed voor commerciële doeleinden (zoals een B&B)?

Helpen jullie ook bij de financiering van vastgoed voor commerciële doeleinden (zoals een B&B)?

Financiering in Spanje van een Bed&Breakfast of commercieel vastgoed

Ja ook voor deze aankopen kan een hypotheek geregeld worden, maar ook hier gelden dezelfde hypotheekcriteria als alle andere vastgoed aankopen in Spanje. Dit wil zeggen dat er een minimale aankoopsom is, de leeftijd aanvrager niet hoger dan 65 en dat er voldaan wordt aan de inkomenseisen van Spaanse banken.

Daarnaast wordt er voor een Bed&Breakfast vaak gekeken naar een Rustic woning (op het platteland), waar banken in Spanje over het algemeen niet op staan te springen voor financiering. Je leest hier meer over in het artikel Finca Rustica vs Finca Urbana.

Let op: voor de financiering van commercieel vastgoed worden verwachte inkomsten NIET meegenomen in de hypotheekaanvraag. De aankoop is gelijkwaardig aan een aankoop voor privégebruik en de eisen voor inkomen of vermogen zijn zodoende hetzelfde. Zowel voor de Spaanse banken als in de cultuur is het niet gebruikelijk om naar de toekomst te kijken voor je aanvraag, wel naar jouw historie en het heden.

Was dit artikel nuttig?

Thanks for your feedback!