Alle Categorieën Diensten Ik kan niet reizen in verband met corona. Moet ik aanwezig zijn bij de koopovereenkomst?

Ik kan niet reizen in verband met corona. Moet ik aanwezig zijn bij de koopovereenkomst?

Een koopovereenkomst sluiten tijdens Corona / Covid-19

Omdat het huidige reisadvies voor Spanje nog steeds op oranje (alleen noodzakelijke reizen) staat, bestaat de kans dat je niet in persoon aanwezig kunt zijn bij de overdracht van je nieuwe woning. Gelukkig bestaat hier een eenvoudig oplossing voor. Je kunt namelijk een derde (zoals bijvoorbeeld je advocaat) een volmacht geven die in jouw naam de koopakte kan ondertekenen. Zo kan de koopakte dus toch gepasseerd worden, zonder dat je hiervoor zelf aanwezig hoeft te zijn.

Om deze volmacht te regelen bij een notaris dien je op dat moment wel in Spanje aanwezig te zijn. Het is goed om hier alvast aan te denken op het moment dat je een bezoek brengt aan Spanje, bijvoorbeeld in de voorbereidende fase. Wij kunnen je hierbij helpen!

Als dit niet mogelijk is, kun je deze volmacht ook via een notaris in Nederland regelen. In dit geval moet dit document nog worden voorzien van een apostille (officiële stempel), die te verkrijgen is via het Spaanse Consulaat. Dit is duurder en omslachtiger dan wanneer je het zelf rechtstreeks regelt in Spanje.

Verder is het goed om te weten dat je bij het aanstellen van een juridische gevolmachtigde, je een duidelijke start- en einddatum voor de volmacht dient aan te geven.

Was dit artikel nuttig?

Thanks for your feedback!