Alle Categorieën Diensten Kan ik mijn hypotheek oversluiten / herfinancieren via Hypotheek in Spanje Direct?

Kan ik mijn hypotheek oversluiten / herfinancieren via Hypotheek in Spanje Direct?

Het oversluiten of herfinancieren van je hypotheek

Het oversluiten van je hypotheek is niet zonder meer mogelijk via Spaanse Hypotheek. Onze maatwerk hypotheekservice is doorgaans gericht op woningaankopen in Spanje.

Over het algemeen is herfinanciering überhaupt bijna niet mogelijk is in Spanje. De banken in Spanje staan hier namelijk niet op te springen en geven enkel een financiering op het moment van de aankoop óf als er sprake is van alle van de volgende criteria:

  • De hypotheek loopt al >10 jaar en de waarde van de woning is inmiddels ver boven het oorspronkelijke bedrag (laat hiervoor een taxatie doen)

  • Het is aantoonbaar dat jouw profiel goed is, d.w.z. er is voldoende spaargeld aanwezig om de risico’s van herfinanciering te dekken (50% van aanvullende hypotheeksom)

  • Het hypotheekbedrag wordt gebruikt voor investering in een andere Spaanse woning of verbouwing huidige woning (ook verduurzaming valt hieronder).

  • De leeftijd van de aanvrager is maximaal 60 jaar

Het is daarom belangrijk om jouw keuze van het investeren of het nemen van een hypotheek bij aankoop al goed te overwegen. Voldoe je aan bovenstaande criteria? Neem dan contact op, dan helpen onze adviseurs je verder.

Heb je een bestaande woning in Spanje zonder hypotheek en wil je een hypotheek op je woning nemen? Lees dan deze informatie hierover.

Was dit artikel nuttig?

Thanks for your feedback!