Alle Categorieën Algemeen Kan ik een hypotheek afsluiten met meerdere mensen (bijv. met familie of vrienden)?

Kan ik een hypotheek afsluiten met meerdere mensen (bijv. met familie of vrienden)?

Een Spaanse hypotheek afsluiten met meerdere personen

Een aanvraag voor een hypotheek kun in principe met maximaal 2 personen indienen (fiscale partners). In Spanje is het niet standaard dat er met vrienden of familie gekocht wordt, dus veel Spaanse banken staan hier niet voor open.

Hypotheek in Spanje Direct kan slechts in beperkte situaties helpen voor een aankoop met meerdere mensen. Dit zijn:

  • De aankoop wordt door 1 persoon (of fiscaal stel) gedaan. Een tweede persoon of stel kan wel financieel bijstaan bij de aankoop, bijvoorbeeld voor eigen vermogen. Dit kun je zien als een persoonlijke lening. Je dient zelf onderling een contract op te stellen over de voorwaarden, het is raadzaam dit met een notaris te bespreken.

  • Wanneer 2 of meerdere partijen een woning samen willen aankopen, dan kan dat eventueel door een het pand als Spaans BV (S.L.) aan te kopen. Zodoende kun je als koppel samen de financiering aanvragen.
    Deze optie bieden wij aan via onze partner Spaanse Hypotheek. Let wel: deze optie is alleen mogelijk bij aankopen vanaf €200.000. Onder dit bedrag is het niet financieel ook niet aantrekkelijk.

    Let er daarnaast ook op dat deze constructie extra kosten en administratie met zich meebrengt én dat als 1 persoon of stel in gebreke blijft, de ander verantwoordelijk is voor de kosten. Dek dit daarom ook goed af.

Wij kunnen je in contact brengen met de juiste juridische partij uit ons netwerk die kan helpen bij het opzetten van een samenwerkingsconstructie.

Was dit artikel nuttig?

Thanks for your feedback!